17 Ka guh khempeuh. Watch Myanmar Movie - U Ka Lain - ShweDream. 07 Muslimat 100+ 0. Ka damlohna avang hian nang hi ka hnenah a rawn tir ta che a. 3 Malarna I Ka 'Aina: Sustainability. Ka tlangval chhuah tak tak hnu, High School ka rah hnu ah erawh chuan vawikhat mah ka insual leh ta lo. there are 642 five-letter words with u as third letter. The stories of Kauai's ruling chiefs were passed from generation to generation in songs and narratives recited by trained storytellers either formally at the high chief's court or informally at family gatherings. Tleirawl tantir, kum 15 vel erh awrh chauh ni mah ila, rawngbawl (chaw leh chawhmeh chhum) hi ka thiam emaw thiam lo emaw, ka u te feh hlan a in nghak tu ber ka nih thrin avangin rawngbawl hi ka tihturah an dah mai a. Hemi thusawi ka ngaihthlak hnu kum 8 vel dawn hnu ah, hetiang ang nen a inlai chin ve tho pakhat chanchinbu ah ka chhiar leh hlauh mai a, speaker thusawi hi ka hre chhuak vawng vawng mai ani. This website uses cookies to improve the user experience. Mahse, a nupui ang thoa nupui vanduai ni tura rukru nih ai chuan, tumah an nat ve a ngaih lohna tur mipa dang hmangaihna ka nghak a ni zawk e. Har­mo­ni­ja­nje­ge­. K kaansajo’obe’ ka u yutsul k’amo’on, yéetel ka’ u yutsul t’ano’ono’ To’on mejen paalalo’one’ ka’ k chíimpoltekbáa ichilo’on Ka ts’aatáanta’ak ba’ax kin tukultik Tu súutukil u beeta’al u tsol nu’ukil le najil xooko’, ka táakbesa’ako’oni’ Ka keet taasak mejen xi’ipalal yéetel mejen x ch’úupalal. Toutes les infos : scripts, musiques, vidéos, résumés de chaque épisode. Ka hun reilote chhung chu nuam tak leh hlimawm taka hmang thei nan. 15:6 Tin, in in thlen veleh in thiante leh in vengte in ko khawm a, an hnenah, ‘Mi lawmpui rawh u, ka beram bo kha ka hmu leh ta e,’ in ti thin. ka ---(The Queen's Prayer) no a 'i Ha -na no ku ---A A Na Ma i pa he la -a 'a wa lo ----i ha o kou - ka o ka e -La la, na he -- ni, ka, u ---A O A Ko - o o o ka, ma kou e e kou --oi ku hu ma a 'u i lu ----i' la ka hi --- o, ma la, a, ----He kou a a he na ma mau mo ni, 'e loa ---le ko ma a --le 'u 'e ku----no. Ka lungtang khuainun bang a, ka awm sungah tuisuak hi. Lun 9 Inch Ka Bing. Tin, a iinhriat chhuah veleh, 'ka pa hnena inhlawhfate chaw sen loh va an neih tam vei nen, kei lah chu hetah riltamin ka thi dawn si a! Ka tho vang a ka pa hnenah, " Ka pa, vana mi chungah leh nangma mit hmuhin thilka tisual e; I fapaa vuah tlak ka ni ta love; I hnen a inhlawhfa pakhat angin mi siam ve rawh", ka ti ang' a ti a. kan hnam MIZO phatsan hi ka phal thlawt lo. Ka Pu Nupui Ka Lu. Haûch toa ïn lu ïc âá öu chè âån thuá ön la ì cäng cu û âæå üc con ngæå ìi sæ í du ûng âã ø qua ín ly ï taìi sa ín la ìm ra trong ca ïc âiã öu kiã ûn thiãn nhiãn khà õc nghiã ût va ì sæ û bá úp bãnh cu ía cuä üc säúng. com) distributed in print to all Ka`u District residents of Ocean View,. a tr Spe ci fi č na isto rij ska kon ste la ci ja u. This page provides a complete picture of Luwayne, allowing you to learn the truth about Luwayne & for Luwayne to look their best when friends, colleagues, employers, clients, possible dates, & others search for them online. U Zaw Ti Ka is on Facebook. Eng chiah nge a hman thin chu he lam hre lo chi ka nih avangin a rim atangin ka man mai thei lova, a mawi tawkin a inhnawih ve tih erawh ka hria. Bible-ah chuan Jacob-a chuan nupui hlawhin kum sarih ngawt mai apu Beram a veng a. In fact I would wager that you will probably see more of these brands in the hands of players than any other. Jenny ka hrilh chuan a huphurh ve hle a, mahse ka nu hmuh erawh a tum ruh ve hle. Khawvel mi ta…. Please contact him before using any of these signs in a systematic way in print or in web publications. Our purpose is to encourage readers. C o n t a c t. Ka ngaihtuahna thinlung atanga vawi tam um bo ka lo tum thin, nupui fanau nen kan kawi ve duah thleng a, thinlung hmun kil khata la riak ve reng thin nula khawhar thei tak khan, a mualpho thei ang berin he khawvel hi a chhuahsan chu a ni ta reng mai. An pek mi si-ai kha a caah zeihmanh a tthathnem hlei lo caah sizung in ka chuah pi. The focus is on the unique features of the inscriptions from this area—including the. When the recipe was adapted and prepared at a resort restaurant in Punalu'u (Ka'u District on the Big Island of Hawaii) in the 1970s, the sweetbread was an instant hit. Ka paniolo nui o Molokaÿi C F D7 Haÿina ÿia mai ana ka puana G7 C Kamaliÿi mäkou o Kualapuÿu Ka Ka ma-ka-pa ke li pa u ni na ÿi ni lu-----o ma mä. A chang chuan a nupui lak atanga rukbo daih chu ka chak thin ve tho. Mahse 40km vel kan tlan sia. 0 Mohabbat Subh Ka Sitara Hai Episode 6 100+ 0 0. When the recipe was adapted and prepared at a resort restaurant in Punalu’u (Ka’u District on the Big Island of Hawaii) in the 1970s, the sweetbread was an instant hit. 0 Jilid 100+ 0 0. Khawnge tun tum chu duhthu han sam lawk teh ang!mahse duhthusam naran nilo a tak tak tur chi tho a nia!!!Bible ah nupui hmu chuan thiltha ahmu a ni alo ti a,rau viau in lang lo mahsela thiltha chu ani ve hrim hrim phot mai a. Pe­to­čla­ni ži­ri u sa­sta­vu: Dar­ko Ko­lar, Đu­ri­ca Ede­lin­ski, Sne­ža­na Mi­haj­lo­vić, Vla­di­mir Je­re­mić i Ve­se­lin Velj­ko Vuč­ko­vić od­lu­čio je da na­gra­du do­bi­ju uče­ni­ci: Iva­na Lu­jić, Bo­ja­na Bo­žić, Ne­boj­ša Ba­šić, Vla­di­mir Mi­šče­vić, Uroš Ka­šte. Ka tet te atanga ka lo ngaih ve dan chuan he Hotel hi ka U in mipa zawk a nih na anga a enkawl ka lo ring a, mahse ka U hi mi lehkha thiam filawr tak anih avangin ka chhungte hian a zirlai a chawlhsan hi an phal lo a ni ber e. Chanchinbu ah chuan oxford university a psychology and happiness a professor in kum 20 chhung post-doctoral research a tih na a , a thil hmuh ania. Lal Isua ka hmuh dan a rawn sawi thei mai hi thlarau atang lo chuan thil theih a ni tlat lo. Ülekaaluline inimene võib alustada igapäevase kõndimisega, poolest tunnist piisab. Engvângin nge chhûngkua chuan lû a mamawh? 7 Chhûng tin hian thawhhona ṭha tak an neih theih nâna kaihruaitu tûr lû an mamawh a. Ka pasal hnenah a chhungte lak a ka vuivaina chhete pawh ka thlen ngailo, a theih chhung chu ka tuar vetur ani kati asipai nupui tamtak te chu an pasalten pawisa thawn in thawmhnaw tha leh mawihnai tak tak a incheiin nuam anti hle a, kei hi eng kati tange, sipai captain nupui chu kani ve si a, ka pasal hlawh hi chengkhat pawh kala hmu ve. TYOKWAGH I HII HII U DOO AONDO ISHIMA MAN NGU A AWASHIMA U DEDOO SHA CI U UMA WOU. Ka nei ve vak lo a ti a, a ui deuh a. 44 Followers, 78 Following, 4 Posts - See Instagram photos and videos from @tin. mi nupui ka lu Kum sul tam fe vei tawh mase Tlangval lai life ni in mitthla ah an ala cham ve vang vang tho sia…kan share ve ang che u. The Ka`u Calendar Ka`u, Hawai`i, United States A locally owned and run community newspaper (www. Makpa hnamhrual chat : Mi tu emawin nupui lo sun se, nupui dang a neih leh hma chuan a nupui man bat kha pa pangngai chuan an thing duh ngai lova, "Makpa hnamhrual chat siala kan zawm sak zet loh chuan a dik ngai love" an lo ti thin a ni. org internet site is 8. kyo_kyo_a_kyo_u_kyo_e_kyo_i_kyo_n_kyo. "He haumana ‘oe na‘u, ‘o ‘oe ka‘u kumu" - you are a student of mine and I am your teacher. Chu chu awlsam ṭhîn lo mah se, Pathian duhzâwng mila thil kan tih avângin kan nupain kan inhnaih lehzual a ni," tiin a sawi. Ka lungtang khuainun bang a, ka awm sungah tuisuak hi. Father's Name Section of Law Sentence Organizati on Prison Address Arrest Date Sex Kachin-3 1 Mali Tan bama/13/00246/ka U Mali Gon 17(1),Expo-3 5-yrs +22 Kachin Bamaw N/A 13-Jun-13 M. Vawiinah hian nang hi Lalpan ka kutah min pe dawn a ni. Bible thu i thiat ngam a nih chuan min ma la ti nia," a ti ar ar mai a. Engvângin nge chhûngkua chuan lû a mamawh? 7 Chhûng tin hian thawhhona ṭha tak an neih theih nâna kaihruaitu tûr lû an mamawh a. =iagdú maf,afndhd¾ tud fndjdfr ,sõfú wjqreÿ. u bal mar pae shi shi par i mine htay mar i yal ah nee sone mar shi par tal. Te­ro­ris­ti­čki na­pad je pro­mi­je­nio sve. Duhdawtnak Tisuar Then Hra Nak May 19, 2019 Salai Frank 0. Mak ka ti angreng zawk hle. I converted the pages so that they display single-character. A hmelah lah chuan a 'confi' em em tih a la hmuh theih zui. A nupui in a fate 6 nen a kalsan tak mitdel pa chanchin chu ‘Rated K’ tih TV channel pakhat chuan a chanchin an rawn post a. i lu intar chu an tah ta a. 500 ra­dni­ka BANJALUKA, “In­ce­lov” di­mnjak, ko­ji je. Ka tet te atanga ka lo ngaih ve dan chuan he Hotel hi ka U in mipa zawk a nih na anga a enkawl ka lo ring a, mahse ka U hi mi lehkha thiam filawr tak anih avangin ka chhungte hian a zirlai a chawlhsan hi an phal lo a ni ber e. Ka U Nupui Ka Lu. Tuolbuol thla chun ka u'n nuhmei a hung thruoia. U p ki chut randiyon ka contact number Sandeep aur sunita ki chudai - Hindi Sex Stories, Urdu. Ka lu chungah kut nghatin an tawngtai a. a tr Spe ci fi č na isto rij ska kon ste la ci ja u. Kei chuan chiang fel fawlin,”lo gaithla teh,hengthil hi ka hre hneh em2 asin,ka naupan laiin South texasah kan awm thina,kan kawmthlang lamah Pentecostal kohhran an awm a,zanah an biakin chhung chu tukverha dakin kan thlir thina,tawng mak tak2 hian an au vak2 a,chhuatah te an let top2 a,an tre tuar2 a,inchhungah antlan kuala,maicham bulah. Ke lu’u nei wau i loko o kēia kuleana hou loa, o ia ho’i, ka hana ‘ana ma ka blog. Ko Ivooia aku mi uiakow imua o ka lohuloku o ka niakofi Soi'A ka oi o ka Makmak, matuaa o na eopa o aoihoo-komoi-a m. Darrikhuma te chhung chuan nimin OCTOBER 31 2010 Pathianni tlai dar 5 khan Life Celebration hun Silver Spring ,MD ah an hmang. This is my elder sister, Mizo tawng: Hei hi ka u (unaunu) a nih hi This is my wife , Mizo tawng: Hei hi ka nupui a nih hi. When stringed, it's not needed to say it all in 1 go, you may record each 2 mora with a breath in between, or each just record it 1 at a time and cut out the spaces in Audacity. Arriving at the Haleakalā National Park Visitor Center, use the Sliding Sands Trailhead located by the parking lot entrance to begin your trek. 5 Fred-a nupui Cathy-i chuan: "Pasal ka neih hma chuan, ka zalênin mahni chauh ka inngaihsak a. H e ila u ta ke llo a e d e sta ka isin rytm ise sti n. Ka nupui duhzawng Part -1 ah khan Ka nupui tur chu engtiang mi nge,engtiang rilru pu nge,eng ang hmelpu nge tih zawng zawng kan lepse tawh a. Kei Pa ber erawh Room lamah ka in tui tuah mek a. kA k kV kV A kA Uw I n Ima D e SA F EP LUS SafePl us IRMU IEC2 98 AB Made in Ch in Weig ht / Gewicht : kg Temperature class: - 25 C inndoor/inne raum Type : Serial no : U IEC129 IE 4 20, 12 w I n Ima Ith kV kA kA kV kV kA U Uw I n Ima D SAFE PLU SafePlus IRMUIE C298 A B Ma de in Ch Weigh t / Gewcht : kg Temperature cla s: - 25 C inn dor/innenau. Students make decisions needed to Pre·Mahete MoI> LU (ESR) De = Dose TT Gy ppm % ka U-series US-ESR. Tichuan ka lei a hawlh nal pur bak a, ka lik lu a ka chil hnawm hlek te nen muang changin ka dep tan ta a. Toutes les infos : scripts, musiques, vidéos, résumés de chaque épisode. Ka‘ala‘ala Kanaio Kaÿapahu K eäiw W a ail o a Halel ua K umu Iliok a loa P ä‘au‘au Hi‘on amo a Pälima Mohok ea Punalu‘u Wailau Hïle a Ka‘aläik i Hökükano Hi‘ona‘ä Hon u‘apo Kï‘olokü Nä paukü / Paukü Käw ala Ka unäman o W n i h ö ‘ i a u Kahilipali Kahaea Manukä Kapu‘a Kalaunamauna Ok oe Honomalino. ka-udee badlai ti-aagai ratan. Chuvang chuan kei chu a vengtu ang mai a ka awm a tul a, vawite khat pawh ka mu zal lo, ka thu ran a, Selbuanga chu ka kaitho a, kan kal leh ngar ngar zel. 15:6 Tin, in in thlen veleh in thiante leh in vengte in ko khawm a, an hnenah, 'Mi lawmpui rawh u, ka beram bo kha ka hmu leh ta e,' in ti thin. T hunb ergia laurifolia (b lu e tru m p et vin e) wa s p revio u sly k n o wn fro m Ka u a Ôi, O Ôa h u , a n d M a u i (Sta rr et al. A chang chuan a nupui lak atanga rukbo daih chu ka chak thin ve tho. Introduction. Khami kum khan CARE Project, World Vision in DAPCU, Kolasib nena […]. kan hnam MIZO phatsan hi ka phal thlawt lo. Mulena, mulena, Weluwelu la tabo, U kona ku zusa sepo Ku ya limbwa ki milatu. Pathianin mal a sawm zel ang. Ka U Nupui Ka Lu. Ka mizia leh ka U mizia hi a in letling thawk ti ila kan sawi sual loang. Dentures ka hmang te kha ka zak thei lutuk a, mi hian “ha lem a vuah” tih melh hian min melh in ka hre thin. Mahse tun hnu ka lo thiam tak tak deuh hnu hian ka ngaihtuah let a ka risk a lo va sang e ka ti a, ka hlau hnuhnawh ta em em mai a ni. making bread: a-ka-la u me-e ip-pu-us, 1. Tin, Pathian chuan hmeichhe hnênah, "I nauvei natna chu ka tipung ang a. a pß;hhs lshk l;dj'' iudc. Bar­se­lo­na - Je­dan od naj­bu­čnih gra­do­va na svi­je­tu uti­hnuo je u tre­nut­ku. The Ohana SK-10s, the Lanikai LU-21 and the Kala KA-S. COM does not recommend or represent any hālau; please make contact directly. Ka ngai em em che u a, in tello hian ka nun hi a kimlo, a ruak vek ; ka ngai che u, ka ngai ngawih ngawih che u ani. U fan mkposu u or u ujijingi mbabov ve nyôr ke nan shin or u nan lu nôngun a angev mbu ke ityo shin anza a u ange kposu-kposu ka kwagh u hange-hange ke m er tom u Mbafada ka ve dugh u jijingi mbabo ke ior, bater ka a yila e exorcism la, ka pe Pristi u er tom ne shie kaa a ôr jene. Löffler Transtex-Light KA Mens Functional Shirt - Shirts & T. ka li-iş-şur How to understand it? For the uninitiated, the signs in capital letters are ideograms that the ancients no doubt pronounced in Akkadian rather than Sumerian. k HkkstL; eLroaQ dkjf;Rok jktHkoua xRok oRljktks jktkua izkg&Jherk ;nkfn"Va rRlkf/rfefrA ([k) v/ksfyf[krL; 'yksdL; ljykFk± fgUnh@vkÄ y@laLÑrHkk"kk;ka fy[krAõ 5 xq. Ka nunna chang kha ka lo risk lo va, ka farnute ka nupui leh midang - inneih tuk lawkah min vui liam tep nite hian ka han dawn thar leh vel a sakei hmu ang maiin ka hlau tial tial a; mak ka inti hnuhnawh ta hle. I converted the pages so that they display single-character. i yal kaung kin mar ah myay shi tal. Our purpose is to encourage readers. Khawvel hi a mum a ni tih hi a fiah tawk viau in ka hria, kan kual kan kual a, kan vak vak a, tlanbo na tak tak hi a lo awm lo a nih hi, ka hmuh duh tawh hauh lo, kum khua a tlanbo san ka tum ngei kha, kum khat hnu lek ah ka mithmuh tur ngei in a rawn in lar leh si a. Nutei Tuahzo Chhakchhuak. When the recipe was adapted and prepared at a resort restaurant in Punalu’u (Ka’u District on the Big Island of Hawaii) in the 1970s, the sweetbread was an instant hit. Ka-lya mpii - ze - za - loo - bo- ga fu nnya li, mmwe emu - omu - mu Ka - U - yi - saa-Maa-le - ga - nze, le, yi, mba, nda, n'e - n'e - n'e - mwe - mmwe ddii - ggye ddii - na mwa - ni lye ni mmwe li ya eri-bw'e-oku-mu Ye-swa-zaa-tuu - mya- zu za lwa sa ka ng'e - lu - omu - ku egy'e- si - baa-saa-ase-kye- nze; le. 2 a ko 50 Auka Soja oloko o ka jwha liookahi. A nupui Roopa hi Sunil-a nen a rukin an lo inngaizawng a ni. (Read before the Philological Society of the University of Michigan. 44 Followers, 78 Following, 4 Posts - See Instagram photos and videos from @tin_ka_lu. Ka u pu n kisu u n n itte lu ssa o n la a jim m a ss a m e rkityks e ss l l n kys e tila n h a llin n a st a ja m u o kk a a m ise st a. Naue 'oe e ku'u aloha, ʻeā (Yearn to gather, letʻs meet my love) Hāmoa, e kui i lei (Oh Hāmoa, a lei is created) E naue mai e kuʻu aloha, ʻeā (I yearn to gather with you, my love) Hāmoa, e hele kahi ē (Hāmoa is a place to be) I ke 'ala, kupaoa ka 'āina (The fragrance lures us and paves a path) Ka 'āina ua kea o ka piko. Ka u khan min zilh thin a, "Lalmam, helai Bible chang hi chhiar teh" min ti a. Ka thianpa ka ti mangang : Vishakapatnam kan thleng ta, hetah hian Rel lu an thlak dawn tih ka chhungten min hrilh lawk, ka thianpa chu a mu thlu lak lak a, Rel lu an thlak lai pawhin ka kaitho duh lo. Class V ka zirlai hian tum khat kan break zo chu class-ah ka lut nghal mai a, ka zun chhuak lutuk chu ka va chhuak leh a, ka va zung ta huau2 a, ka let leh chu chak zetin ka tlanphei a, class room chhuat leh pawnlam lei chu a inrual chiah avangin naupang harhvang tak tan chuan han zuanluh rawk pawh a lo awl bawk a ni. (1) The king's word to Aššur-šarru-u [ṣur]: I am well, Assyria is well: you can be glad. ek ,shkjd. Ua piha ka aina me keia inoa kaulana Lahainaluna, a aole auanei ia e hiolo mai keia hanauna’ku a i ka hanauna pau ole paha, wahi a’u, no ka mea hoi, ua lulu ia keia anoano ma ka puuwai o ka Hawaii, a ua kanu ia hoi a paa ma kahi huini o ka hoomana Kristiano Kalevina, a ke ula wena mai ma ko Nuuhiwa Pae Aina a aia hoi ma Maikonisia kekahi. student, pupil, apprentice, recruit, disciple; in Hawaiian culture there can never be a student without a teacher and a teacher without a student. A tir ah chuan awih lem lo mah ila a hnu chuan ka thik ru. 23 (191) Lo que hacen los padres, harán los hijos He Kaha Lu'u Ke Ala, Mai Ho'okolo Aku. Ani pawh hian kan in hi a rawn chuangkai chawt a, a lungawilohna leh a lawmna te hi a rawn sawi thin bawk a. 9 Analytic Sketches 1. Pathianin mal a sawm zel ang. l I+kQ izFke laLdj. Ka lu thak lo ka hiat leh ta. Ka tlangval chhuah tak tak hnu, High School ka rah hnu ah erawh chuan vawikhat mah ka insual leh ta lo. Join Facebook to connect with U Zaw Ti Ka and others you may know. Ka thawm hria in kan tthenawmpa chu a rawn lut leh vat a, kan nu awm loh chhan te ka chahthlak vang a min kaihthawh theih loh thu leh a pum a chet vanga tthenawmnu nen damdawi in ah an kalpui thu min hrilh chuan ka han in sum ve ta dauh a, mahse ka nupui ka huatna erawh a reh chuang lo a, kan nu nen hian duh rengvang a nupui a nei kani lo a, ka. MAGAThread XV: Because Another (9,886) TET: What the TET? (5,176) Two Nations Above You - Which One Has… (9,771) [Draft] International Seafloor Survey…. Mahse, a nupui ang thoa nupui vanduai ni tura rukru nih ai chuan, tumah an nat ve a ngaih lohna tur mipa dang hmangaihna ka nghak a ni zawk e. Cule leng ah ka suak ih papa a u a lu zing tin ka va sim. "Ka u [sic] ka Iwa, he La Makani. Darzo chu an rawn thleng a, an sal man Ramlinga chu thihna in an rawn tlan leh ta a ni. K a tso p iirro s a lla. ZORIMAWI 18,149 views. Ka luhchilhna lam anih avangin a ram leh felna zawng hmasa tura min tih angin chu chu tunah hian theih ang tawk tawkin kan hlen chhuak mek. It is a baked-clay cyliner in Akkadian language with cuneiform script. Ka thli a, tui ka pawlh a ka tlak pawp a chutiang chuan a zawn zat in vawi li lai ka ti ta a. However, it seems to me that the tablet receives an entirely new, and correct, interpretation if one reads i-na-ba-lu instead of i-na ba-lu. kya_kya_i_kya_u_kya_e_kya_o_kya_n_kya. ani anga thuziakmi hlawhtling tak nih ka tum thin mahse ka thiam ve lo a ni e. Ka paniolo nui o Molokaÿi C F D7 Haÿina ÿia mai ana ka puana G7 C Kamaliÿi mäkou o Kualapuÿu Ka Ka ma-ka-pa ke li pa u ni na ÿi ni lu-----o ma mä. Back to Introduction Forward to EA 115-162 Forward to EA 163-262 Forward to EA 263-end. ZoGAG Midnight Special (18+ only) *Lawi that zanah nupa nun an hmang ve ngei a, pa ber chuan nu-i,i van nei **** tak em tihpah chuan tan a la sauh sauh a, chu tih lai chuan nu-ber in lak zei tum lutuk khan "nang lo pon nuam an ti thei lutuk" anti chiah chu pa ber chuan a then nghal hmak. 2017 11:58 | Ve­dra­na Ku­la­ga. `Lu]PeyhYba]Peyh `)i-eyh [Shª \ bxbaw `~_a`Eeyklh [©õ zy`)h ]PuW`Aka\ k baegba\ baey[Sh h [P_ }U[Suß¹ u]Ph i ka\ k baegba\ baey[Sh L¯Gw `Wkaw `)zyz. Confession #2340. kye_kye_a_kye_u_kye_i_kye_o_kye_n_kye. =iagdú maf,afndhd¾ tud fndjdfr ,sõfú wjqreÿ. n gun jaw nga ding yang re. Our delicately sweet and moist Hawaiian sweetbread at Punalu’u Bake Shop originated from a traditional family recipe. Uploaded by Shwe Dream. A hming chauh tak tak a ni. k% cyh cya osfÙk u osfÙk fucZy%A fidks olUrL; xq. ZORIMAWI 18,149 views. Bible ngei pawhin 1 Korinth 11:3-ah: "Mipa tawh phawt lû chu Krista a ni, hmeichhe lû chu mipa a ni, Krista lû chu Pathian a ni tih in hriat ka duh a ni," tiin a sawi a ni. Ka theihna leh chakna neih zawng zawng ka pek theih nan che u min pui ta che u. Hanmaor nan ngu a ian u yemen shir ken tar ugen za keren mwar, man ka hange hange u tar u nan yem shir ker la ua kura nan. It is also called a-ka-u-ku after its first four characters. x`gkH;Urjs HkwekS fuf{kI; jj{kA iqu% Ñf=ke:is. Makpa hnamhrual chat : Mi tu emawin nupui lo sun se, nupui dang a neih leh hma chuan a nupui man bat kha pa pangngai chuan an thing duh ngai lova, "Makpa hnamhrual chat siala kan zawm sak zet loh chuan a dik ngai love" an lo ti thin a ni. Kau Ka 'Onohi Ali'i I. Nang leh hmeichhia hi ka indo tir ang che u a, i thlahte leh a thlahte pawh ka la indo tir bawk ang. A nupui Roopa hi Sunil-a nen a rukin an lo inngaizawng a ni. O le m m e. A hma chuan HIV+ te hi an sual vangah riak ka lo ruat ve ṭhin tho a. It debut on CBS, the same network that aired the original version. See details. Ka Pu Nupui Ka Lu. Cheke Holo (formerly called Maringe or Marine) is a major Austronesian language spoken by more than 10,000 people on Santa Isabel Island in the Solomon Islands. Chuvang chuan kei chu a vengtu ang mai a ka awm a tul a, vawite khat pawh ka mu zal lo, ka thu ran a, Selbuanga chu ka kaitho a, kan kal leh ngar ngar zel. Hanmaor nan ngu a ian u yemen shir ken tar ugen za keren mwar, man ka hange hange u tar u nan yem shir ker la ua kura nan. Ka pa hi officer a ni a, a hna avangin an office quarter-ah ka nu nen, kan pathum chiahin kan khawsa a ni. Ka zawi hnawk aengmah ka hre thei talo a, ka harh chuan ka ute nupa chuan min ngaih tuah hmel takin minlo en reng aka u nupui chuan ka kut ah nghet takin a vuan a, minlo nuih sen sen a tinge ka nu leh pate ka hmuh ve miah loh leka lakah an lungawi lo hle anih ka ring aka hnual rawih thei mahse ka ute nupa kala nei tal alawm tih. Ka hun reilote chhung chu nuam tak leh hlimawm taka hmang thei nan. A hmun ka thlen a ka hriat theih mai chu, a inawkhlum a awm nikhan a unaupa nupui neih ni ani a, chuan a pasal nen khaw dang ah a unaupa nupui neih lawmna ah chuan an zin dun a. Read Honolulu Ke Au Hou Newspaper Archives, Feb 14, 1912, p. A khur leh der der thin a, “Uiiiii, James zang lianpa, min lu tawh rawh. kekabi nupepa ma ka owili paka-h-i, aia wale no a bookaa e ia ka uku mamua. Khawnge tun tum chu duhthu han sam lawk teh ang!mahse duhthusam naran nilo a tak tak tur chi tho a nia!!!Bible ah nupui hmu chuan thiltha ahmu a ni alo ti a,rau viau in lang lo mahsela thiltha chu ani ve hrim hrim phot mai a. How do you say Ka'Ba? Listen to the audio pronunciation of Ka'Ba on pronouncekiwi. Mahse, a nupui ang thoa nupui vanduai ni tura rukru nih ai chuan, tumah an nat ve a ngaih lohna tur mipa dang hmangaihna ka nghak a ni zawk e. ka dep tlir nghal zawt zawt a, ka pi chuan minchum awk awk a, ka dep uar ve sauh thung a, min chum nalo tial tial a, a chhuka sawh ri chuk chuk mai si, a mawn nen ka han hrut sak pah zet chu min chulruai tawh a, ngawi reng chuan ka su uar leh deuh sauh a, a in hrawt rei tawhvang nge, a chak lutuk tawh vang ka hre bik lo, a taksa chu a rawn tang. Ka taang sungah a lu a vun ret i i vun pom lala. Vessel details: MIN LU. Ka nupui hual chu ngawi rengin a chhuak a, a nu leh pa in an zui chhuak a, kan thusawi zawng zawng chu sawi vek sen pawh a ni lo ve. Pe­to­čla­ni ži­ri u sa­sta­vu: Dar­ko Ko­lar, Đu­ri­ca Ede­lin­ski, Sne­ža­na Mi­haj­lo­vić, Vla­di­mir Je­re­mić i Ve­se­lin Velj­ko Vuč­ko­vić od­lu­čio je da na­gra­du do­bi­ju uče­ni­ci: Iva­na Lu­jić, Bo­ja­na Bo­žić, Ne­boj­ša Ba­šić, Vla­di­mir Mi­šče­vić, Uroš Ka­šte. Photo: Kīhei de Silva Dwayne Nākila Steele (center) with Kana'e Keawe and Ka'ili Chun at the 9th Festival of Pacific Arts. Ka nu a dam t,hat vak loh avangin in checkup turin an rawn kal a, ka u te inah an in nghat a. ka khawih chak lutuk chu ka in sum thei tawh bik lo, hnehsawh leh dimlo zet chuan kan tham sak nawk nawk a, chu tih lai chuan hnuailam chu min lo phelh zawh sak hman vek tawh mai, ka t-shirt hak lai chu min phelh sak leh nghal a, kei chhu rawp em em mai chu ka hmui ah chuan min rawn fawp ta mai, kapa nupui ani tih lam reng ka ngaihtuah tawhlo…. de, christfried. Nang na laika ngau ndai hti nna pyi she hkrap kau nngai. Yaan ka'ap'éel maneras náats'al u wokol ichil tales ya'ab páaxo', ka tech leerá to'on leti'ob waye'. January 21, 2011. Words that end in ka | Words ending in ka. o 2 2 ⸢ šul ⸣-mu a-na KUR — aš-šur. A hma kha zawng a insual hrat em em, ka sim chiang ta lutuk kha ka han ngaihtuah let vang vang hian a chhan pakhat chauh awm in ka hria. Ka tlangval chhuah tak tak hnu, High School ka rah hnu ah erawh chuan vawikhat mah ka insual leh ta lo. Ka nghak deuh hlek a. U fan mkposu u or u ujijingi mbabov ve nyôr ke nan shin or u nan lu nôngun a angev mbu ke ityo shin anza a u ange kposu-kposu ka kwagh u hange-hange ke m er tom u Mbafada ka ve dugh u jijingi mbabo ke ior, bater ka a yila e exorcism la, ka pe Pristi u er tom ne shie kaa a ôr jene. Olelo Kah. Nupui ka neih hlim khan mahni khaw chhuahna Bukpui lama han ‘show’ ve hrim hrim kha ka batah ka ruat a, kan kal dawn ta a lawm le. Ka Pu Nupui Ka Lu. com) distributed in print to all Ka`u District residents of Ocean View,. T hunb ergia laurifolia (b lu e tru m p et vin e) wa s p revio u sly k n o wn fro m Ka u a Ôi, O Ôa h u , a n d M a u i (Sta rr et al. ek lshk fyd`ou ñkqï oKav lsh,hs uf. Ka Pu Nupui Ka Lu. Ka puin min hrilh dan chuan ka sentet lai, bawk vak a ka kal theih tantirh lai vel a ni ang, ka U Mala hian a mumangah Ramhuai lak ata min lo chhan chhuak a. Nutei Tuahzo Chhakchhuak. ka u ok;l% djh p ¯lgL; cya u ew"kd%AA. Mak ka ti angreng zawk hle. Ships lined the landing awaiting processed cane from nearby mills to be loaded onto ships bound for Oahu. I converted the pages so that they display single-character. Ka zawi hnawk aengmah ka hre thei talo a, ka harh chuan ka ute nupa chuan min ngaih tuah hmel takin minlo en reng aka u nupui chuan ka kut ah nghet takin a vuan a, minlo nuih sen sen a tinge ka nu leh pate ka hmuh ve miah loh leka lakah an lungawi lo hle anih ka ring aka hnual rawih thei mahse ka ute nupa kala nei tal alawm tih. INDEX Lopaka, cannon from Davis' sloop. English translation. Olelo Kah. 0 Jilid 100+ 0 0. Kupu Cultural & Historical Site Guide Kupu Cultural & Historical Site Guide is a collective resource featuring the historical, cultural, and ecological histories of the various places across the islands where Kupu interns work. KA THIANPA BIALNU KA LU. Bar pae phit phit i seik chan thar par tal. student, pupil, apprentice, recruit, disciple; in Hawaiian culture there can never be a student without a teacher and a teacher without a student. I in i lo thlen hunah chuan vantirhkoh tam takin an lo hmuak dawn che alâwm' min rawn ti a. i si'a li'a ka'e cpacu lo satyjisra lo satyjisra jintyke'a vau ie pei doi bebna li'u». Nutei Tuahzo Chhakchhuak. Ka chhiar duh lawk lova, a. ) BY JAMES A. H e ila u ta ke llo a e d e sta ka isin rytm ise sti n. ek ,shkjd. Ja = u, tad skaitlis u8+ t r= x w z s arī ir pirmskaitlis (noteikt, vai šis skaitlis ir pirmskaitlis, var pārbaudot dalāmību ar visiem pirmskaitļiem līdz √ x w z s< z t). S 7: Ep 25 Ua mau ke ea o ka aina i ka pono (The Life of the Land is Perpetuated in Righteousness) 5/12/17 S 7: Ep 24 He ke'u na ka 'alae a Hina (A Croaking By Hina's Mudhen). 9 Analytic Sketches 1. ” Sunday cham rawh aw. NUPUI MAN INKHALH: Unau inkara upa zawkin man pe tla lovin nupui nei sela, a nupui pa chuan inneih dawnin, "I nau Sialin ka khalh e"a tih chuan nupui man inkhalh a ni. View N60E across Ka Lu'u o ka 'Ō'ō, Haleakalā Crater. Ka Nupepa Elele, April 9, 1 Na Lorenz Gonschor i ho'olako mai me ka unuhina 'ōlelo Beretānia a me nā kuhia ho'ākāka Contributed by Lorenz Gonschor with an English translation and explanatory notes. Season 8 Episode 12 Ka hopu nui 'ana (The Round Up) Season 8 Episode 11 Oni kalalea ke ku a ka la'au loa (A Tall Tree Stands Above the Others) Season 8 Episode 10 I ka wa ma mua, I ka wa ma hope (The Future is in the Past) Season 8 Episode 9 Make Me Kai (Death at Sea) Season 8 Episode 8 He Kaha Lu'u Ke Ala, Mai Ho'okolo Aku. Ka zir hun tûr thla-bi a kim chuan “Certificate min pe tawh rawh u,” tiin ka dîl a, grade ‘A’ chu min pêk ve ngei kha. Civil Hospital ah sawn Doctor ka ni a, kum 2 chu ka thawk ve tawh a, nuam pawh ka ti thin khawp mai. Mitdel chunga fate 6 enkawl tur chu ngaihtuah mai pawh hian a har. Darzo chu an rawn thleng a, an sal man Ramlinga chu thihna in an rawn tlan leh ta a ni. Name Prisoner No. The latest Tweets from Princess Gulah B) (@ratnaagulah). The Ka`u Calendar Ka`u, Hawai`i, United States A locally owned and run community newspaper (www. Mulimu ya pila, Ndat'a Mulena Jesu, U latile ba lifasi, U ba file Mupulusi, U ba ezize bana, Mulimu ya pila. Lal Isua ka hmuh dan a rawn sawi thei mai hi thlarau atang lo chuan thil theih a ni tlat lo. Lun 9 Inch Ka Bing. O le m m e. Ka ngaihtuahna thinlung atanga vawi tam um bo ka lo tum thin, nupui fanau nen kan kawi ve duah thleng a, thinlung hmun kil khata la riak ve reng thin nula khawhar thei tak khan, a mualpho thei ang berin he khawvel hi a chhuahsan chu a ni ta reng mai. Satish-a chuan lu bung chu a sama khaiin țap chungin ti hian a sawi, ‘Ka nupui lu a nih hi pute u, ka neih zawng zawng ka hmangaihna ka hlan a sin le!. NUPUI MAN INKHALH: Unau inkara upa zawkin man pe tla lovin nupui nei sela, a nupui pa chuan inneih dawnin, "I nau Sialin ka khalh e"a tih chuan nupui man inkhalh a ni. 01 Logo Muslimat 100+ 0 0. It now reads: "The tablet of contract which Inannu drew up with the rikllA and the kazidda. ka-udee badlai ti-aagai ratan. A ni pawhin a kawr thenkhat a rawn theh chhuak ve a. Ka paniolo nui o Molokaÿi C F D7 Haÿina ÿia mai ana ka puana G7 C Kamaliÿi mäkou o Kualapuÿu Ka Ka ma-ka-pa ke li pa u ni na ÿi ni lu-----o ma mä. I ka la'i wale a'o Waia-lu -a (Go to Hui) A-lia 'oe e ka 'ehu kai E lele-hune nei i ke o-ne One ha-nau o ke ku-pu-na la Pu-'ili lau li'i o ka u-ka (Go to Hui) 'A-kahi ho'i au la 'i-ke I na la-'i 'e-lu-a 'E-lua ma-ua i ka la-'i la Wai ka-pipi i ka pa -li (Go to Hui, then tag '''Olu ai…") Koni Au I Ka Wai Hui I throb, I throb for liquid I throb. 0 Muslimat Nu 100+ 0 0. M u u te tta va ksi h a lu a m a si a se tu kse n a lka e ssa vilkku a vo it m u u tta a se n a rvo a D -p a in ike tta p a in a m a lla. Sajak Sunda Sono Ka Anjeun - Informasi yang saat ini sedang anda cari yaitu Sajak Sunda Sono Ka Anjeun. KA THIANPA BIALNU KA LU. Na’u me ka ha’aha’a. Ka-lya mpii - ze - za - loo - bo- ga fu nnya li, mmwe emu - omu - mu Ka - U - yi - saa-Maa-le - ga - nze, le, yi, mba, nda, n'e - n'e - n'e - mwe - mmwe ddii - ggye ddii - na mwa - ni lye ni mmwe li ya eri-bw'e-oku-mu Ye-swa-zaa-tuu - mya- zu za lwa sa ka ng'e - lu - omu - ku egy'e- si - baa-saa-ase-kye- nze; le. Ships lined the landing awaiting processed cane from nearby mills to be loaded onto ships bound for Oahu. 1 /in-nin\ me gal-gal-la /barag\-ge 4 he 2-du 7 2 / d \inana me gal-gal-la barag kug-ge si-a 3 / d \inana-ke 4 e 2-an-na-ka u 6 di-de 3 gub-ba 4 /ud\-ba lu 2 ki-sikil kur-ra ba-e-a-ed 3. January 27. Pianghmun ni hauh si lo, hetiang tak mai a ka thlahlel leh u leh nau ang chiah a kan lo in en tak dan hi a mak a sin. ^^Hkkjr e lRrk gLrkUrj. Ka bengbulah sexy tawk leka zawiin,"min kiss la",a rawn tia,engtin mah ka tichuanglo. Bible-ah chuan Jacob-a chuan nupui hlawhin kum sarih ngawt mai apu Beram a veng a. Isua hi damna kim alo ni. U član­ci­ma ko­ji re­zi­mi­ra­ju po­lus­to­ljet­no raz­dob­lje hr­vat­ske um­jet­nos­ti, a ko­ji se jav­lja­ju u po­vo­du is­toi­me­ne iz­ložbe, Kal­da se u ge­nera­ci­ji ar­hi­te­ka­ta ko­ja je na sce­nu stu­pi­la u raz­dob­lju se­ce­si­je spo­mi­nje u sli­je­du na­kon Vik­to­ra Ko. eng pawh nise, hnamdang nupui/pasal neih hi a nei ten an hrechiang zawk ang a, in ngaihdan hrang hrang hriat a chakawm khawp mai. I thlan hruk fai saktur che an awm lo te kha aw i bulah lo awm ila chuan ka rawmawl hian ka rawn hru ngei ngei ang te ka lo ti vel a. Chutih lai chuan kum 17 mi ka ni a. U nal twe sone mi tar ko. A hmelah lah chuan a 'confi' em em tih a la hmuh theih zui. Chutih lai lahin ka awm loh remchanga hmangin țhenawmpa Mpa chuan ka nupui Dika a lo lu lem fo bawk si, rilru a va na duh țhin tak. Myanmar Movie - Ka Kyoe,Wine Min Lu , Thun Su Nadi. 31 " 'Tu pawh nupui ma chuan mâkna lehkha pe rawh se,' tih a ni bawk a. making bread: a-ka-la u me-e ip-pu-us, 1. The focus is on the unique features of the inscriptions from this area—including the. Jenny ka hrilh chuan a huphurh ve hle a, mahse ka nu hmuh erawh a tum ruh ve hle. Khawvel mi ta…. Assalamu-ʿalaykum wa rahamatullahi wa barakatuhu: 1. COM does not recommend or represent any hālau; please make contact directly. 500/- ka pe in a pasal chu a mak ding. Introduction. Ka theihna leh chakna neih zawng zawng ka pek theih nan che u min pui ta che u. Thianpa chu ka nupui tur zawk min neih khalh chiang mai. Whitepages people search is the most trusted directory. Kum eng zat nge ka nulat tawh, tuna monu hi chu ka chhar kha niin ka hria; mahse kei chu ka la single --U SPI Puii hi chu a fel, hat pawh a ha; mahse a ui kawm lutuk hi a hmuhhar phah niin ka hria -Dawnga Inruk zana hiante hmangaihna avanga mi hmai sa ka han tawng chiah kha chuan nupui ruk awmzia ka hre chiah a ni, ka lo ru ve chhin hrim hrim. Ka zinkawg chhuk leh phei III-na. Besplatni internet u kampu i apartmanima!. 15:6 Tin, in in thlen veleh in thiante leh in vengte in ko khawm a, an hnenah, ‘Mi lawmpui rawh u, ka beram bo kha ka hmu leh ta e,’ in ti thin. i toe ka myin phoe ma ma phit naing tot i di lo pae twae mi tal. Ka‘ū CDP - click here to apply KONA CDP - click here to apply NORTH KOHALA CDP - click here to apply PUNA CDP - click here to apply SOUTH KOHALA CDP - click here to apply Planning Director Memo - Community Development Plan Action Committees Kona. Kei chuan chiang fel fawlin,”lo gaithla teh,hengthil hi ka hre hneh em2 asin,ka naupan laiin South texasah kan awm thina,kan kawmthlang lamah Pentecostal kohhran an awm a,zanah an biakin chhung chu tukverha dakin kan thlir thina,tawng mak tak2 hian an au vak2 a,chhuatah te an let top2 a,an tre tuar2 a,inchhungah antlan kuala,maicham bulah. Class V ka zirlai hian tum khat kan break zo chu class-ah ka lut nghal mai a, ka zun chhuak lutuk chu ka va chhuak leh a, ka va zung ta huau2 a, ka let leh chu chak zetin ka tlanphei a, class room chhuat leh pawnlam lei chu a inrual chiah avangin naupang harhvang tak tan chuan han zuanluh rawk pawh a lo awl bawk a ni. Ka pasal tur khan kan hnam zia hi a hriatchian tak tak ka ring lo. An ramsa pek reng reng Lianchea'n a kah duh tak loh avangin lasiho chu an mangang ta hle a. Start studying MHS_Nā Kai 'Ewalu Mokuna 8: Vocab & Short Sayings. 32 Kei erawh chuan ka hrilh a che u, uire vâng ni lova nupui ma apiang chuan an nupui chu an uiretîr a ni, mâk hnu nei pawh an uire a ni. Mahse kei chuan sum ka chhuah dawn lo a, ka uire dawn bawk lo. pdf Free Download Here KY YEU HTTQ - CO HOC VA KHI CU BAY CO DK - lic-vnu: Trang ch? telling how Chow Kung expelled from Lu (Shantung) the. ¥ S e ku n tie n la sku n o lle ssa 3 0 - 5 9 se ku n n in v lise ll a lu e e lla se ku n tie n n o lla a m in e n ka sva tta a m in u u ttilu ku a yh d e ll. one a lo ti lauh lauh tawh a, kahthek hmanga kan indo laiin Tom Sawyer a lo atchilh daih tawh. A nupui in a fate 6 nen a kalsan tak mitdel pa chanchin chu ‘Rated K’ tih TV channel pakhat chuan a chanchin an rawn post a. Lianchea mumangah Chawngtinleri chu an inlar tir ta ngawt mai a, Chawngtinleri chuan, " Ka u Lian, ramsate hi lo kap thin rawh khai, enga ti nge i lungnih loh viau ni, I phalna ngeia kal ka ni a lawm," tiin mittui sur zung zung chungin a sawi a. MY SUNSHINE. Ua piha ka aina me keia inoa kaulana Lahainaluna, a aole auanei ia e hiolo mai keia hanauna’ku a i ka hanauna pau ole paha, wahi a’u, no ka mea hoi, ua lulu ia keia anoano ma ka puuwai o ka Hawaii, a ua kanu ia hoi a paa ma kahi huini o ka hoomana Kristiano Kalevina, a ke ula wena mai ma ko Nuuhiwa Pae Aina a aia hoi ma Maikonisia kekahi. Thiani'n thingpuite a han lum a, in pahin kan inkawm a. Darrikhuma te chhung chuan nimin OCTOBER 31 2010 Pathianni tlai dar 5 khan Life Celebration hun Silver Spring ,MD ah an hmang. Dentures ka hmang te kha ka zak thei lutuk a, mi hian “ha lem a vuah” tih melh hian min melh in ka hre thin. Vawiin ni thleng hian ama print vek a la ni. Ku Chhana hian theih tawp chhuaha News tha tak tak a rawn thawh thin avangin a chungah Editorial Board kan lawm hle, nupui tha tak a hmuh theihna’n i tawngtai pui thin ang u! Ka u Hruaia hian chanchinbu adjust leh print lamah tan a la nasa. In fact I would wager that you will probably see more of these brands in the hands of players than any other. Fapa mal neihchhun nupui nei tur ka nih vâng nge, ka pa paw'n ran lu kima lawm a tum thu min hrilh zauh nghe nghe. html pdf ka-un taraajee kavan tulaa tayraa kavan saraaf bulaavaa. Ka tet te atanga ka lo ngaih ve dan chuan he Hotel hi ka U in mipa zawk a nih na anga a enkawl ka lo ring a, mahse ka U hi mi lehkha thiam filawr tak anih avangin ka chhungte hian a zirlai a chawlhsan hi an phal lo a ni ber e. When the recipe was adapted and prepared at a resort restaurant in Punalu'u (Ka'u District on the Big Island of Hawaii) in the 1970s, the sweetbread was an instant hit. Midangte thlazar hnuaiah ka thatlai hun tam zawk KTP ah hian ka lo hman ve thin avangin KTP hi chu ka ral thlir ngawt thei lo a ni, eng ti peih tawh lo mah ila, an chhiat an that hi chu ka ngaihven ve reng thin, rilruah hian an chhiat chu ka lo phal bik awzawng lo mai, ka rilruah hian a cham reng a ni. I hoÿokahi kahi ka manaÿo I hoÿokahi kahi puÿuwai I hoÿokahi kahi ke aloha E mau ke ea o ka ÿäina i ka pono. A tukah, chawhmeh bazar haw pahin ka lam e ka ti a. It now reads: "The tablet of contract which Inannu drew up with the rikllA and the kazidda. Seipui khur a Luseiho s a lu invu a kthl a ks a k l a iin Hr a hselho chu Chhakchhuak te, Chh a ngte te, Renthlei te, Tochh a wng te, V a nchh a wng te nen a n t a ng ho v a, a hu a i l a m a n ni h a v a ngin tun thlengin p a wn a h s a lu a n t a r t hi n. Drop into the Haleakala Crater on this 5. Chutih lai chuan kum 17 mi ka ni a. Movie rating: 7. Such Hawaiian words as lei, heʻe, menehune and moʻo may be either singular or plural. an ti an ti ta mai a!! Chemtei chuan an mikhualte tap thawm chu a lo hria a, a h lau ta hle mai a, a pa lah chu tui takin a muhil bawk si a. Nutei Tuahzo Chhakchhuak.