Malik untuk tahu apa hasil endoscopy pagi tadi. Mengingatkan saya pada pengorbanan abah kepada saya dan adik beradik yang lain. Hanya kami berdua. Yer aku ni banyak kampung -,-'' atuk aku bukan reti nak berjalan setempat. Dan dia jugak pernah bawak anak jumpa Child Psychiatrist, dan ini salah satu aktiviti yang anak dia buat semasa assessment. Sebak bila cerita pasal abah la. Mak ngah ingatan dia dah tak berapa, dia akan tanya banyak kali. En suami kata takpelah kita pergi anak beranak kita sudah. inilah kali pertama aku nampak kejadian ini. tak seperti biasanya. lepas tu, mak abah dah boleh duduk rumah ye. Tapi tak baik2. abah basngun dan tarik badan mak. Now, alhamdulillah banyak jugalah kereta Abah ada. Isteri aku, mak aku. Rumah kami memang tak ada orang gaji. Abah sayang cucu-cucu abah yang ini. Tiap kali abah nak pergi main bola dengan kawan-kawan abah waktu petang, abah akan usung akak dalam kereta sorong dan tinggalkan tepi padang sementara abah main bola. Atuk naik ke rumah dan melintas di depan bilik Aza. okaylah nak, anak tido sini lg 1 malam ye, mama nk balik. Nanti malam, baru aku sound kau supaya lebih beradab dengan orang tua. Jadi, memang selalunya Mak Cik aku - Mak Cik Maznah namanya, yang siapkan makan tengahari. Setelah beremail beberapa kali dan call aku banyak kali gakdia ni tinggal kat Pahang. Sama-sama montel. Ambik anak-anak dn terus kekampung. memang enjoy,tak bosan laa nak main. One is as though nothing is a miracle. Dan tolong berhati-hati kerana anak-anak kecil suka bermain mercun menyebabkan ada yang putus jari, buta dan melecur. Boleh la merasa makan masakan mak every weekend. angah bosan ney. tapi suara tak dengar. Esok kami balik rumah Mak Abah. Dia ceraikan I. tapi cam berbelah bg samada nak pergi ke x kecoz abah aku takmo pergi so berat lah sikit hati mak aku nak pergi walaupun dah diberi keizinanlast2 decided punya decided samada nak g ke x. Jadi aku dan atuk sajalah dirumah. Kami balik melawat abah di hospital pada hari Sabtu. Pemergian Abah pd 2 tahun lepas juga antara faktor pemangkin utk aku memperbaiki diri. Jangan pula kita menjadi orang yang percaya dan menyebarkan mitos ini kepada masyarakat sekeliling sehingga menggugat masa depan anak syurga di Negara ini. Tapi aku tak nak!. Anak : Mak, abah, kalau PH jadi kerajaan, harga minyak turun, Along punya hutang PTPTN hapus, bukan tu jer, TOL pun hapus, takkan mak dengan abah tak nak tenguk Along pakai kereta, tapi sebelum Along beli kereta, Along janji belikan abah motor baru. Bersama Mak Abah Dan Anak-Anak Ku. Ye la mak abah aku tak bagi. Dia ingat aku kakak aku. Lepas tu aku bawak kerusi untuk Atuk duduk waktu nak sembahyang nanti sebelum aku sendiri masuk ke dalam. “Atuk, lapar tak? Orang ambilkan nasi untuk atuk ya?” Atuk menggeleng. Mak dan abah memang tak suka. Abah cakap anak anak mcm mana. Saya ni ada adik beradik ramai, 6 orang dan saya anak sulung. Selepas kahwin, sehingga sekarang, mak dan abah kerap gaduh (dulu masa kami kecil, lagi kerap bergaduh, dan pernah abah cabutkan batang buaian besi (mak jaga anak orang masa tu) dan nak tujah pada mak, tapi sebab kitaorang menangis dan pegang bdn mak, abah tak jadi teruskan. Arahan mandatori lagi. Mama nak share sikit cerita2 lama tu agar ia segar dalam ingatan Mama dan keluarga Mama. Paham-paham la bila tiub masuk keluar anak tekak, ubat berdos2 makanan biasa makan pun tak mampu telan. Tiga kali mereka hantar mak dan abah kau menunaikan Haji. kesian abah dah lama sgt keja teruk. Tiap ada senggang, saya selalu berlibur ke sana. apa nak buat. Bekas kuih raya rumah aku tu dari zaman tentera abrahah. Mak ngah ingatan dia dah tak berapa, dia akan tanya banyak kali. Dari SP terus bertolak ke Ipoh tak jadi la balik kampung. Kakak anak sulung. Iftar anjuran persatuan siber ekspatriat Malaysia di UAE yang dibuat di Taman Mushrif itu memang meriah buat Abdul. Abah mak bertolak dari Alor Setar awal pagi kemudian kami ambil dekat stesen bas dan terus. Dalam keadaan ini, saya ucap tahniah kepada Yong (kakak saya) dan Apat (adik saya), kerana mereka berdua sangat kuat, sehingga seboleh-bolehnya mereka tak tumpahkan air mata di depan abah yang sakit. Memaparkan semua perkara yang terlintas di fikiran, termasuk isu semasa, agama, politik, ekonomi, kemasyarakatan, sejarah,dunia,sukan, hiburan, kereta, lelong, masakan dan lain lain. Sampai kawan baik aku datang nak jumpa aku pun tak cam aku. Makhluk tu mengadap bilik atuk. dan tengah pilih daging mana nak kene bakar dulu. Tetapi abah setia menjaga mak dari tak teruk sampailah dah tak boleh buat apa-apa. Rasa bertuah mak masih bernafas dan aku masih dapat nengok muka mak. Kisah abah pukul dan halau maktok dulu pun, mak tok masih dok ingat lagi. berbual,gurau-gurau,jalan-jalan xdew dh. Bahagian hadapan dan tengah rumah telah ditambah binaannya oleh ayah selepas aku lahir, hanya tinggal bahagian dapur yang masih kekal warisan rumah pusaka arwah atuk. Malangnya, mak abah tak boleh balik. Alhamdulillah, mereka masih kuat dan sihat. bersyukur sgt. bukan ape,pengalaman mak abah sangat membantu aku berpikir. Korang hanya perlukan manik berbagai warna dan jenis. Dugaan Jaga Anak Bongsu Bersendirian papar berkaitan - pada 6/1/2016 - jumlah : 197 hits Teks Emme Marina MohamadFoto Koleksi PeribadiSaya kadang kadang naik pelik kenapa anak anak sangat manja dan selamber dengan saya Haiii nak menyinga payah betul ya Masa cuti sekolah hujung tahun 2015 itulah atuk dan nenek aka abah dan mak s. Kali ni aku ajak Emak Kandung aku Mak Jah tu masuk ke dalam bilik tidur Abah dan Emak Kandung aku Mak Jah tu. Jika ayah membaca artikel ini, saya berharap ayah faham dan saya ingin menjadi anak, bukan kekasih ayah. Allah, rupa-rupanya itu adalah kali terakhir dia diberi kesempatan untuk tidur dengan atuknya. Dan bukan senang menjadi seorang ayah yang terbaik untuk anak-anak. masih tak dpat terima hakikat. I ni masih cun jugak. Anak-anak pulak bi la abah balik mesti dalam keada an kemas dan rapi. oo kat bangi lagi sedap ke. kita rasa sedih plak tinggalkan mak abah kita. So aku wakil kan adik beradik aku bawak Abah gi makan Sabtu lepas. Lepas tuh balik semula ke shah alam sebelum class party. Jangan harap nak dapat atau minta apa-apa. kebetulan masa tu shift malam sy sorg je. "Atuk saya, Komado Man. , maap mak over. Baru ler aku faham visi arwah atuk dan abah aku. cuma masa tidak mengizinkan kami menunggang kuda. Selamat hari lahir untuk abah, kami doakan abah sentiasa sihat selalu, diberi kesihatan yang baik, dilimpahi rezeki dan dirahmati ALLAHAmeen Danial and Sasa sayang sangat kat atuk!!!. Atuk rasa buat masa sekarang ni, atuk tak dapat nak beri duit pada Aina. abah mintak balik ke kampung masa tu juga. 2,3 hari sebelum Atuk meninggal dunia, Makcik-makcik dan sepupu aku bercerita, masa tu kat hospital, nampak Arwah Atuk macam dah sihat, dah boleh angkat tangan bagai, dah selera makan, tapi rupa-rupanya tu lah kali terakhir nampak Atuk sihat dan bertenaga sebab 2, 3 hari lepastu aku dapat panggilan dari makcik aku, Maklang, yang atuk dah nazak, aku terus meraung,, sebab aku betul-betul tak. dia ni aku tak taula laki bini mmg pelupa. Wan juga boleh ditemui di Negeri Sarawak dan dikaitkan dengan keturunan Syed di mana anak perempuan yang berketurunan Syed, akan memegang gelaran 'Sharifah, isunya ialah sekiranya pemegang gelaran Sharifah berkahwin dengan lelaki yang bukan dari keturunan Syed,maka anak-anak yang dilahirkan perlu diberi gelaran 'Wan. pastu cek tlg perbaek umah mak ngan abah sikit2. dia kan da. Tak bertukar-tukar. Tetapi abah setia menjaga mak dari tak teruk sampailah dah tak boleh buat apa-apa. Bangun pagi tu mummy terus pam susu, tulah first and last mummy pam sebab lepas tu tak larat dah badan. gambar pun bebiasa je. Hayatilah cerita di bawah. Mentang Acu dah pakai maid, tinggal je anak kat rumah. Terbayang2 depan mata malam tu keadaan Abah masa dalam kereta. Wajah mak kelihatan resah. apa lagi Imah dah sedia tu" "Abah pun dah sedia ni" Jawab Pak Dir mula merangkak ke atas tubuh menantunya. Berlatarkan keluarga yang bagus. " abah pula," din. Dan bukan senang menjadi seorang ayah yang terbaik untuk anak-anak. tapi apa boleh buat pada budak yang berusia 6 tahun ni. Mak Abah Terjah Ikea Cheras pada 19/12/2016 - jumlah : 186 hits Hi korang last week Sabtu kan aku hantar Dania pi Puchong sebab mak abah aku ada kat umah adik bongsu aku atuk dh rindu kat cucu baru 4 hari x jumpa dh rindu sabar jer la so pagi Sabtu hantar la dia terus ke Puchong petang tu depa semua pi. I'm wondering right now and still it goes, mak hang pandai sangat ke ajaq anak? Not to mention la kan every single attitudes u guys did kan. Ada satu hari tu,diorang main cuci-cuci rambut. bila kita belajar pandai. "mak! nnt bila cek jadi cikgu, kita p bercuti macam orang lain nah. Bila mak selamat bersalin orang tu datang menuntut hak. Dengan bermula berbasikal ke motorsikal dia mula berniaga, aktiviti berniaga beliau bermula selepas habis sekolah. hmmm bosan lah 'weyh adik bila kau nak balik'lambatnya. Kami pun berhenti sekejap jumpa ayah; suka orang tua tu dapat jumpa anak, menantu dan cucunya dia walaupun sekejap. sebab tu aku ni boleh tergolong dalam cepat sensitip anddd sometimes negatif thinking. Pastu mak aku lancapkan batang indon tu. com skip to main | skip to sidebar Home. apa lagi Imah dah sedia tu" "Abah pun dah sedia ni" Jawab Pak Dir mula merangkak ke atas tubuh menantunya. Ini bukan cara orang Islam menyambut raya. Mak mana yang tak sedih tengok anak dia sedih. Kepada anak menantu omak yang pompuan, bagaimana rumah tanggo korang? Sihat jugo ko? Omak tanya nie bukan pasal apa, makin lama berumah tangga, makin longgar hubungan suami isteri. Rumah pertama makan nasi, rumah kedua minum air je, rumah ketiga mak je yang masuk. Tiba-tiba abahgirls telah tertekan " Publish Post " pada jam 1:25 AM 5 org tlh mmbaca & terasa gatal tgn lalu mengomen Saturday, May 22, 2010. suami ckp kalau Team Pahang main bola okay taun depan leh turun SDM. Renung-renungkan Jam 6. Ye la mak abah aku tak bagi. Berderau darah atuk bila terpandang cucunya sedang terkangkang menampakkan peha yang putih gebu tanpa ada cacat celanya. Tina asyik la tanya. Alhamdulillah ramai yang berjaya dan menjadi. iaitu cucu kakak mak aku terlanjur dah kesana. Selalunya Maklong yang pergi pasar, tapi hari ini alhamdulillah dia sudah kuat dan berasa confident untuk kepasar sendiri. Cuma aku tak nak nangis depan mak. Dgn family sblh abah cam segan2 gitu. Bismilahirrahmanirrahim. Beberapa minggu lepas, abah bagaikan hilangkan semangat, mungkin kerana saya dan mak banyak menangis di sebelah abah. Dah sama dengan tilam dah kurusnya. Saya barangkali rapat dengan atuk kerana sering berziarah. siap main ngan atuk aku lagi. Tegur anak, bukan atuk/neneknya Walaupun kita adalah seorang majistret terkemuka, jangan sekali-kali cuba berhujah panjang untuk membuktikan yang kita betul, dan mereka salah. Dia cari hospital terbaik dan tinggal di rumah sepupu belah isteri dia di sana. Najwa dah besar panjang sibuk bawa diri dengan kawan kawannya dan jarang di rumah. Geli hati je, agaknya masa Shakira mimpi tu tersengih tak macam kerang busuk? Huhu dengan semangat mak abah dah get ready. Rasa bertuah mak masih bernafas dan aku masih dapat nengok muka mak. Yela masa tu aku mengandung 4 bulan. dan aku tak kan cakap pelat dgn anak aku. setiap hari kita belajar. Untungnya kami adik beradik mendapat pendidikan awal di rumah sebelum menjejak kaki ke sekolah. Barangkali Kak ngah tidak dapat lagi melihat embun pagi yang menyirami suasana hening damai di purasa itu. aku cakap kat mak "mak kami nk kemas bilik la. Tak macam biasa Selalunya aku terus ambil towel nak gi mandi, pas tu baru makan. cakap lebih , kemas sikit, jumpa mainan lama dalam bilik tu, mainnn kemasnya dak sangat pun. " Najla hanya diam membisu, mendengar cerita mak dengan penuh tekun. yang lain berlakon sapu sampah, lipat baju, tengok tv. Keluarga aku bukan orang senang. Hari ni Mummy bagi peluang dia ke IOI CitiMall dengan Angah dan beberapa kawan baik dia. lepas tu, mak abah dah boleh duduk rumah ye. Yes, aku very anak mak. Ada sahaja yang tidak kena di mata mereka. Seronok sangat anak aku dapat gali sendiri kolam atuknya. skng ibu ligat fikir plan cuti tahun depan. Meraikan hari kelahiran Atuk Aris dengan ke semua cucu-cucunya. tapi malam besok nya mak dah tak nangis lagii. Kami berdua kemudiannya terus berpimpin tangan masuk ke dalam bilik tidur. Hari itu atuk balik awal kerana kepenatan bekerja di bawah cuaca panas. Mak pula walaupun sibuk menjaga kami, tapi mak tetap tak lupa. Suatu tempoh yang agak lama tapi realitinya, Abah rasa dalam sekelip mata Abah dan Ibu melihat proses pembesaran Arfan dari saat kelahiran hingga sekarang. Raya keempat balik kampung belah abah pulak, Nogori Sembilan yo ! Menumpang kasih kat atuk lung and wan lung. Sebak bila cerita pasal abah la. Tapi muat je sebab budak2 lagi masa tu. Saya kesian kat mak. ada la jugak aktiviti m & m di hujung minggu. Setiap kali berbual dengan Puan Nona, setiap kali itulah Puan Nona suruh dia pulang ke Malaysia. dan tengah pilih daging mana nak kene bakar dulu. Buat standing frame. Anyway korang, kalau baca my previous entry, semua tahu yg saya berada di bangkok utk lima hari. Abah penat & dimasukkan ke hospital Slim River pada 9-3-17. Sehinggalah masuk ke sekolah menengah, hati dan perasaan dah okay sikit, mungkin sudah terbiasa. :) Dulu sebelum bercinta dengan abah. Bahagian hadapan dan tengah rumah telah ditambah binaannya oleh ayah selepas aku lahir, hanya tinggal bahagian dapur yang masih kekal warisan rumah pusaka arwah atuk. Dan suruh anak asingkan mengikut jenis atau warna. Omak dan abah kau Alhamdulillah sehat ajo. Ajak mak abah sekali sebab dorang pun belum berkesempatan naik boat tu lagi. Bini tua dia dah kontrol dia. Aku nampak mak aku pagi tu kemas belakang dapur tu dengan excited gila. Keluarga aku bukan orang senang. abah dibaringkan atas katil di ruang tamu rumah supaya senang sedara mara datang ziarah abah. Pandangan Khairul silih berganti, antara wajah mak dan abahnya. Abah masa tu, pergi kebun" Imah mendengar dengan penuh minat. Atan tentu suka…. KiSaH mAk DaN aYaH Begitu juga dengan bapa, abah atau walidetc. cakap lebih , kemas sikit, jumpa mainan lama dalam bilik tu, mainnn kemasnya dak sangat pun. sekarang zaman moden,mana kahwin pakai wasiat-wasiat ni dah. Tetapi, pandangan mengharap dari Puan Salmi benar-benar mencairkan hatinya. sebab selalu aku ney cakap macam hangat tahik ayam ja. Ah, mak aku ni! Tahu saja weakness aku. aku masih disisi mak. "Saya rela digelar anak mak" - Bakal guru serik 'dibayar cash' selepas sepak kerusi depan ibu - Viral | mStar. Pokok Manggis Depan Rumah 24. Makhluk tu mengadap bilik atuk. Saya nak pergi dengar, tapi saya sedar hak patut diberikan kepada anak-anak abah yang ada. Minggu ni depa mai Jumaat petang, tapi Tokwan, Umi dan Idris stay semalam ja. Rupa paras emak yang kecil molek dan putih melepak tidak menghalangnya untuk menjalankan kerja kampung bagi membantu abah yang cuma penoreh getah. Dia ni suka tengok tv dan tipon, main games huhu, jadi, mata dia tu memang terdedah lah pada cahaya gajet dan actually boleh jadikkan mata penat. Sakit perut teramat sangat dan aku menjerit sekuat hati. Kalau Along tak dapat harungi, tolong terima dan jaga Kak Long. ( sorry kakak dan adikku. Sedih lihat situasi pada hari ini, kadang-kadang pergi ke mall dengan isteri tertengok gelagat mak ayah yang lain, marah anak depan orang ramai, cubit, lempang depan orang dan depan anak-anak yang lain. Abah setuju dan abah tambahkan Nurul dekat depan nama nia, jadi Nurul Hawa. So, bagi diorang Pantai Minyak Beku bukanlah ‘pantai’ macam yang diorang faham. ANAK ANAK ABAH (# AAA - Buku Terbaru Nazali Noor PenulisTravelog BEST SELLER Ulu Yam Di Liverpool) Entri XXX : Najmi, Adam & Awwab - Is there any fun thing that we could do for FREE abah? Anak anak sedang cuti sekolah musim panas sekarang. Apa pun legalah kan? Sebab dapat diselesaikan permasalahan tu. I may not a good daughter di dunia, tapi aku nak membalas segala jasa mak abah krn melahir & membesarkan aku di dunia akhirat. nasib baik masa shah gi sarawak mak dan abah turun putrajaya kan. anak dah 3 pun, kalau kata hati mak tu, tetap rapuh tengok anak masuk nicu. Abah panik dan kelam kabut, panggil Cina di pekan. die suka sarapan heavy sikit. Pantang diajak. Mak nampak anak mata abah, berkaca-kaca, setitis dua air matanya tumpah, mengalir di pipi, tapi cepat-cepat abah sapu dengan lengan sasanya. Bila anak nangis,mak marah anak,ayah marah balik mak,mak gi pujuk anak,ayah tak kisah. Darjah 6 nak buat IC, abah parking depan JPN, suruh pergi buat IC sendiri. mungkin diaorang ni dah biasa jadi ego dlm segala hal maka. aku amat terkejut. Membawa anak-anak ke perpustakaan adalah kegemaran anak-anak juga sebab di situlah mereka perlu tahu tempat itu adalah tempat menimba ilmu juga. Kepalaku masuk terlebih dahulu. Kehidupan mereka tidak seperti aku dan adik beradik yg lain dijaga dgn penuh kasih syg (aku anak bongsu dari 5 beradik). Abang rasa inilah kali pertama Abang tulis surat buat Abah dan mungkin surat Abang yang terakhir untuk Abah. Jangan Larang Mereka Hendak Membantu. Ahad baru Nek Ma dan Atuk balik. Video ini mengisahkan seorang anak menyampaikan semula cerita yang diceritakan tentang bagaimana atok dan nenek bertemu jodoh. riza tengok kereta abah tak ada. nak tak nak je ikut. haha poyo jer :p). Emak pergi menghantarkan abah hingga ke stesyen bas dan berpesan kepada aku supaya menunggu rumah dan jangan marayau. Atuk tinggal beesendirian. Padahal aku elok je berdiri depan dia. Tahun 1993 Sunway Lagoon baru je bukak. Abah saya yang dulu periang dan ramah kini diam. Nak cerita pasal adik aku yang mak dan abah aku bagi nama Syafiqah/shafiqah binti ***off. So aku kongsikan sedikit tips untuk bagi anak-anak suka makan. Alhamdulillah, mereka masih kuat dan sihat. Tiap kali abah nak pergi main bola dengan kawan-kawan abah waktu petang, abah akan usung akak dalam kereta sorong dan tinggalkan tepi padang sementara abah main bola. Baru ingat tahun ni nak bagi menantu kat mak abah. Suatu tempoh yang agak lama tapi realitinya, Abah rasa dalam sekelip mata Abah dan Ibu melihat proses pembesaran Arfan dari saat kelahiran hingga sekarang. Nak tegur beria karang, bimbang ke anak terasa hati. Waktu atuk takde, dan kita orang masih OTW nak sampai Bidor, tok ngah yang banyak berjasa sampai tak tidur malam uruskan apa yang patut. PERIHAL ABAH. Pastu anak dia berhajat nak duduk luar, konon nak berdikari, pastu mak dia larang dan makan hati lalu jadi gila tiap-tiap hari datang umah anak? So kali ini tukar statement. Keluarga aku bukan orang senang. Aku pergi 2 kali ke MAHA 2010. tak de la sunyi sangat. Setiap gerak geri atuk diawasi oleh mama Aina. "Masa tu mak abah balik tarawih. dan Mak Tua juga adelah ibu kepada mak mertua aku. Sebagai anak, kita memang takkan mampu membalas jasa mereka #Rasa rindu benar pada kedua2nya. gambar pun bebiasa je. Aku singgah rumah anak tiri mak aku. abah cakap dia nak pergi Istanbul. tak macam saya ini yang ganas dan gila-gila… Kadang2 ada terfikir nak jadi macam mak… tetapi tidak dapat nak menolongnya. dan kalau depa mai, anak-anak aku memang tak mau duduk rumah babysitter la. Majlis ini turut disertai oleh Mak Long dengan anak-anaknya termasuk Along dan keluarga, Angah dan keluarga, Kak Lang Alin dan keluarga, Abang Iza (belum berkeluarga), Hishamudin, Hafizudin dan Izudin. ” Zara mengesar air mata yang mengalir turun. bukan ape,pengalaman mak abah sangat membantu aku berpikir. Dia ingat aku kakak aku. Haha insan tu ialah mak abah Shakira. selebihnya bonus dari NYA. termasuk bebudakentah camne tetiba ayah aku tukaq fikiran nak p jugak. Mak ngan abah cari duit nak bagi akak belajar betul-betul. Tapi, dia tak mahu. Mak ayu sayang mak sangat2. Rumah arwah atuk dan nenek aku bilik mandi dan tandas di luar, korang punmacam tak biasa, ye lah rumah atuk aku kan rumah kampung. Atuk rasa buat masa sekarang ni, atuk tak dapat nak beri duit pada Aina. Masa ni aku dah seminggu tak sekolah. Atuk tinggal beesendirian. Walaupun hakikat nampak abah semakin pulih, mungkin itu semua untuk mengaburi. Abah pasti korang mesti pernah sembahyang di surau di shopping kompleks, kawasan RnR, di hospital atau di pejabat tempat korang bekerja sendiri. Dan sejak itu juga aku dan adik aku makin rapat. mana ada DSLR beso tu. Aku akan terus mencari. kita rasa x selesa. Dr tmpt keje aku trus ke rumah dlm keadaan kelam kabut. Mereka menganggap jika ayah saya kawen dgn mak jadi gaji ayah boleh lah digunakan untuk menyara mereka sekeluarga (keluarga ipar, anak sedara, mak ayahnya, adik beradik) dan ayah saya hidup dengan saraan gaji mak saya. Anak : Mak, abah, kalau PH jadi kerajaan, harga minyak turun, Along punya hutang PTPTN hapus, bukan tu jer, TOL pun hapus, takkan mak dengan abah tak nak tenguk Along pakai kereta, tapi sebelum Along beli kereta, Along janji belikan abah motor baru. lah kakak, jangan berbangga sangat yea sayang. Memang kebiasaannya hanya terawih di surau yang hanya selang satu rumah dari rumah kami. Uncle Dan ni anak sulung. Macam-macam cara dia buat untuk tambah rezeki. Dia dah kahwin sekarang ni. memang getir ujian Abah aku. Tanya ler pada mak dan abah (uwan & atuk fayadh) ada planning tak nak berjalan ke mana-mana cuti ni. abah sambil baring atas sofa, kau meniarap kat bawah, sambil abah tengok TV. Jadinya,benda-benda yang kecik-kecik ni berlaku beberapa lama dan sudah tentunya la aku ni sebagai orang yang boleh dikatakan banyak pengalaman has always mantain aku punya cool,walaupun kadang-kadang batang kote aku ni mencodak depan mata Mak Mertua aku tu. Welcome to Amir Darwisy's Ummi's Diary ~Albert Einstein~ There are only two ways to live your life. Atuk rasa buat masa sekarang ni, atuk tak dapat nak beri duit pada Aina. Renung-renungkan Jam 6. Contoh : nak beli kasut sekolah kan, anak suka yang bertali la kate kan tapi kiter ni sebagai mak-mak pagi-pagi adalah sangat kritikal (like tarzan. Adik beradik tujuh orang main siang malam macam tongkang pecah dah rumah kata mak. Begitu juga masalah jalan raya. katanya ingat anak aku gurl. Walaupun pegang status babysiter sementara nie, nampaknya anak-anak serta anak buah dok sibuk teman atuk kat reban. ” Lepas tu, abah gua blah. , dah besar bagus budak budak ni. Memang benar apa yang ku dengar di kampong lama ku itu. Bila mak selamat bersalin orang tu datang menuntut hak. dan sanggup tak gi out station. Thn depan raya kat teratak plak. Ini telah menjadi kebiasaan berada dirumah bersama atuk setiap hujung minggu. tersentak sekajap sbb dgr suara abah lain. Mak kurang sabar. "Saya rela digelar anak mak" - Bakal guru serik 'dibayar cash' selepas sepak kerusi depan ibu - Viral | mStar. Kawan2 baru selalunye terkejut bila diorang dapat tau nama aku Raha. Sehinggalah masuk ke sekolah menengah, hati dan perasaan dah okay sikit, mungkin sudah terbiasa. kami panggil dia Tok Cu. Sena, cucu pertama abah. vs nenek sedara afy. Dipendekkan cerita. Nak saja aku sound dia ni depan-depan tapi memandangkan ada mak long, aku membatalkan niat ku sahaja. Ada anak-anak ketam dan cengkerang siput nak dikutip. Ahad lepas kami ke Melaka. Makcik aku ni plak , ada anak perempuan yg berkahwin arini. Bila mak selamat bersalin orang tu datang menuntut hak. Mak ada penyakit, penyakit lembab dan lemban. Sekarang dah jadi, tok mi, tok ma, tok pa, tok abah dan entah apa lagitok daddy (susahnya cucu nak panggil!) atau tok di ada tak??. Disebabkan desakan kuat (lebih kepada terpengaruh sebenarnya) oleh 'iklan' kengkawan, makanya aku ambik kesempatan cuti sekolah ni, nak buat spek baru untuk anak aku, Kimi. So, atuk aku mmg knal dgn cina tu ambil mak aku sebagai anak angkat. Kemudian dia terus terlentang dan membuka kangkangnya bersedia. Seingat saya semua keputusan saya hanya berdasarkan pandangan abah. Nak dijadikan cerita pada lewat malam atuk memanggilku, aku fikirkan mungkin ada apa-apa hal. Tahun ni Auntie beraya kat Perak. Bila Abang aku dah dewasa, dia dengan geng-geng dia satu kampung akan kumpul duit dan masak ketupat sendiri. "Barang siapa mendurhakai ALLAH dan RASULnya dan melampaui batas-batas(larangannya)nescaya ALLAH memasukkan dia ke dalam neraka,serta kekal didalamnya dan untuknya siksa yang menghinakan" (surah An-Nissa ayat 14) Tiada kekayaan melebihi 'aqal, tiada kemiskinan melebihi jahil, tiada pusaka melebihi adab, tiada pembantu melebihi mesyuwarah". ada la jugak aktiviti m & m di hujung minggu. hah?? dulu tade ambulans ok. Mak tetap tak nak bagi. Bagi Ct tujuan menghantar anak ke asrama supaya dia hidup berdikari dan bertanggungjawab. Dah boleh sebut "apu" bila switch on lampu. Dan suruh anak asingkan mengikut jenis atau warna. (nyum nyum) abah pergi kerja tinggalkan aku dan haqq je. "Hari sebelum tu mama dan Ah Chong dah pakat, jadi mama tak ikut abah ke kebun. dh meninggal. Aku akur dan kemudiannya terus menuju ke chalet Emak Mertua aku tu. penuh dengan lori besar-besar. Aku nak jadi anak yg solehah supaya pahala yg aku dapat ada tempiasnya pd Abah kat sana. Sabtu ni mak dengan abah akan naik ke Cameron Highland. Tp tu bukan benda nk critanya. mana ada DSLR beso tu. 13 Tips Mendidik Anak Lelaki (Dan Perempuan) Membantu Ibu Bapa. tunggu besar sikit baru boleh.